Restriksjoner for hagevanning for kommunale abonnenter fortsatt gjeldende

For å sikre nok drikkevann og slukkevann til alle kommunale abonnenter er det nødvendig å innføre restriksjoner på bruk av drikkevann.

For å sikre nok drikkevann til alle abonnenter og ha nok trykk til slukkevann ved en eventuell brann er det nødvendig å innføre restriksjoner på bruk av drikkevann. Årsaken til dette er høyt forbruk av vann til hagevanning.

Fra og med fredag 1. juni 2018 er det ikke tillatt å vanne med vannspreder eller la hageslangen ligge og renne. Det er kun tillatt å vanne med håndholdt slange i tidsrommet 20.00 – 22.00.

• Abonnenter med husnummer som ender på like tall (0, 2, 4, 6 osv.) kan vanne ned håndholdt slange på datoer som ender på like tall.
  • Abonnenter med husnummer som ender på ulike tall (1, 3, 5, 7 osv.) kan vanne på datoer som ender på ulike tall.

Forbudet gjelder ikke næringsvirksomhet.

I forbindelse med det fine været, og en værmelding som lover sol framover, er det viktig å ha bevissthet rundt bruk av drikkevann. Inntak av vann er sunt og viktig i det varme været. Vask av biler, terrasser, oppfylling av badebasseng og vanning av plener er ikke viktig. Vanning med kanne er tillatt.

Vi henstiller alle om lojalt å overholde restriksjonene. Stort vannuttak fører til dårlig vanntrykk og i verste fall bortfall av vann for en del abonnenter. Restriksjonene gjelder til ny melding blir gitt.

Teknisk driftsavdeling, Vestre Toten kommune

Publisert: 04.07.2018 09:00