Trivselsledere

Reinsvoll skole har de siste årene hatt egne Trivselsvakter ved skolen, elever som sitter i skolens antimobbeteam. De har vært med og utvikle ulike aktiviteter som kan benyttes i friminutt for å aktivisere elevene. Les mer.

Reinsvoll skoles kongelige varieté

Fredag før påske har Reinsvoll skole en tradisjon med å invitere bygdas befolkning til en Eldrefest. I år var temaet kongelig varieté, en hyllest til HMK Harald og HKH Sonjas 80 årsdager, samt deres markering i forbindelse med 25 års jubileet som Norges regenter. I tillegg til nåværende kongepar, foretok vi en reise i Norges konger fra 800-tallet og frem til i dag. Harald Hårfagre, Olav Tryggvason, Olav "den hellige" Haraldsson, Håkon Håkonsson, Haakon VII og Olav V fikk sin hyllest i tur og orden.

I tillegg til underholdning, fikk våre gjester servert kaffe, te og kaker. Kakene var bakt av elever på 6. trinn som en del av Mat og Helse-faget. I tillegg hadde foreldrene ved 6. trinn bakt kaker som vi fikk. Alt smakte veldig godt.

Inngangspartiet ble pyntet med rød løper for å markere at det var et kongelig tema som våre gjestene ble presentert for.

Realfagiskolen.no med nytt utseende

Realfagiskolen.no, skolens nettsted for realfagssatsing, har fått en oppgradering og en oppussing. Se det nye utseende og de nye sidene på realfagiskolen.no

Mattedager - mattetips

En fin måte å øve matematikk på kan være å bruke data eller nettbrett. Er det noe du ønsker å øve deg på, f.eks gangetabell, klokka, pluss/minus eller lignende? Trenger du ekstra utfordringer i matematikk? Er du raskt ferdig med de vanlige leksene og har overskudd til å øve for å bli enda bedre? Gå inn på mattedager.realfagiskolen.no og se på de ulike appene og nettsidene vi presenterer der.

Reinsvoll skole i Totens Blad

I forbindelse med jul og advent har Reinsvoll skole en tradisjon om å ha omvendte adventskalendere i klassene, der fokuset ligger på å gi til andre fremfor å få adventskalendergaver selv. I år har vi valgt omvendt adventskalendere fra SOS-barnebyer og Plan Norge.

I anledning en artikkel som Totens Blad ønsket å skrive om omvendte kalendere, og spesielt kalenderen fra SOS-barnebyer, fikk vi besøk av en journalist fra lokalavisa tirsdag 6/12. Allerede onsdag 7/12 stod artikkelen på trykk. Hele artikkelen, og resten av avisa, kan leses ved å trykke på bildet nedenfor.

BlimE-dansen

Fredag 11. november 2016 var det klart for BlimE-dagen. Klokka 12 fredag danset 250.000 barn samtidig over hele Norge og flere steder i utlandet. Det er nesten alle barneskoleelever som finnes i landet!.Reinsvoll skole ble selvsagt med på dansen!

BlimE handler om at vi må bli flinkere til å være høflige og greie mot hverandre. Og litt mot oss selv også - det er viktig å huske på dette: Du er bra nok som du er!

Det handler årets BlimE-sang om også. Den er laget av den kjente gruppa Madcon. Sangen er lett å få på hjernen, særlig når du ser musikkvideoen med Madcon. Vi har også laget en video fra da vi danset i skolegården. Den kan du finne ved å gå til nrksuper.no/blime og finne oss på Norgeskartet. Der vil det være mulig å se videoer fra alle skolene som har sendt inn sine dansefilmer.

Si hei, vær en venn - BlimE!

Høsttur

Skolens høsttur går til Steffensrudtjernet. Steffensrudtjernet er et tjern i Vestre Toten kommune (413 moh.). Dette er et av de mange småvatna som ligger nesten inntil hverandre i den nordøstre delen av Vestre Toten.

1. trinn blir kjørt opp til Søsterhjemmet ved Presteseter, og går resten av turen derfra. De blir også hentet på samme sted, på veien ned igjen. Elevene fra 2. trinn går fra skolegården ved oppstart denne dagen.

I tursekken trenger elevene:
- Godt med mat /pølser til grilling
- Drikke
- Sitteunderlag
- Sokkeskift
- Tursjokolade
- Grillpinne
- Regntøy dersom været krever det.

Bilder og tilbakemeldinger fra turen finnes på www.realfagiskolen.no.

Nullmobbing.no

Utdanningsdirektoratet har lansert en nettside om mobbing for barn, unge og foreldre. Den inneholder blant annet informasjon om hva mobbing er, hvilke rettigheter elever og barn har og hvordan man kan gå frem hvis man blir mobbet eller ikke har det bra på skolen eller i barnehagen. På det nye nettstedet www.nullmobbing.no kan barn, unge og voksne finne informasjon om mobbing og deres rettigheter i forbindelse med dette.

Publisert: 21.09.2016 10:35
Sist endret: 21.09.2016 10:53