Brannbamsen Bjørnis har kommet til Vestre Toten.

Norges viktigste bjørn?

Brannbamsen Bjørnis - logo/emblem

Hei! Jeg er brannbamsen Bjørnis - Norges kanskje viktigste bamse. Nå har jeg kommet til Vestre Toten.

- Du har kanskje sett meg, i en brannbil eller på et av de mange arrangementene jeg har vært med på. Jeg har likevel lyst til å fortelle litt mer om meg selv.

I 2013 ble jeg ansatt i Trøndelag brann- og redningstjeneste, og siden den gang har jeg vært med på mye forskjellig - ja, alt fra barnehagebesøk til musikkvideoinnspilling.

Fra 2017 jobber jeg nasjonalt, og nå finner du meg i brannvesen over hele landet.

Den aller største oppgaven min er å møte barns behov for omsorg og trygghet ved ulykker og traumer. Det viktigste for meg, er å trøste barn som er redde og lei seg. Jeg er med i brannbilene, og barn som har vært med på noe skremmende får trøst av meg – da tror jeg nemlig at det blir lettere å tenke på noe annet enn det skumle.

Kollegene mine sier ofte at jeg er en viktig del av brannmannskapet, og det er noe jeg er veldig stolt av. Jeg har mange smarte tips om brannsikkerhet, og lærer dem veldig gjerne bort.

Om prosjektet

Brannbamsen Bjørnis er utviklet for å møte barns behov for omsorg og trygghet ved brann og andre ulykker, og gi barn og voksne gode råd om brannvern, og for å vekke barns interesse for forebyggende brannvernarbeid. Prosjektetet er en nasjonal hovedsatsing i brannforebyggende arbeid rettet mot barnehager og yngre barn.

Brannbamsen skal også benyttes i annet helsefremmende og forebyggende arbeid for å sikre barnevelferd.

Brannbamsen Bjørnis
Illustrasjonsbilde - brannbamsen.no

Bjørnis på nett

Velkommen til Bjørnis sin egen hjemmeside: www.brannbamsen.no
Her finner man informasjon, bildegalleri, aktiviteter som tegning og fargelegging, tips & råd for brannvern, i tillegg til kontaktinformasjon.

Bjørnis er også å finne på Facebook og Instagram (eksterne sider - krever innlogging)

Bjørnis i Vestre Toten kommune

Brannbamsen Bjørnis, Vestre Toten kommune
Foran: Representanter fra brann- og redningstjenesten, Gjensidigestiftelsen, Lions Club Vestre Toten og Veltmanåa barnehage. Bak: Brannbamsen Bjørnis. Foto: Vestre Toten kommune.

Publisert: 05.09.2017 12:34
Sist endret: 05.09.2017 12:34