Dekorativt bilde
Fyrverkeriet Bibliotek

Rube Goldberg konkurranse!

Innhold

Fyrverkeriet bibliotek inviterer til Rube Goldberg konkurranse!

En Rube Goldberg maskin består av kjedereaksjoner av forskjellige overføringer av kraft, for eksempel når en klinkekule treffer en dominobrikke som igjen treffer andre dominobrikker. Kjedereaksjonen skal ende opp i en enkel handling. I vår konkurranse skal kjedereaksjonene resultere i at en tallerken blir fylt med frokostblanding! Det finnes altså enklere måter å fylle en tallerken på, men ingen som er så morsomme!

Konkurransen foregår live i Fyrverkeriet kulturhus lørdag 14. april.

Få med noen flere, meld på et lag og la byggingen starte!

Påmelding kan sendes til bibliotek@vestre-toten.folkebibl.no

Mål
Målet for deltakere i Fyrverkeriets Rube Goldberg konkurranse er å konstruere en maskin som skal fylle opp en tallerken med frokostblanding, det være seg Corn Flakes, Puffet Ris eller andre versjoner. Veien til målet burde være så lang og kronglete som mulig. En kjedereaksjon av forskjellige fysiske eller elektriske kraftoverføringer. Gjerne enkle overføringer, det er den lange rekken med hendelser som gjør en Rube Goldberg maskin så fantastiske og  spennende.


Regler

Maskinen skal være konstruert slik at den danner en ubrutt kjedereaksjon fra start til mål. Hvis kjedereaksjonen stopper opp gis det tillatelse til fysisk å sette i gang igjen. Dette vil føre til trekk i bedømmelse. (Se pkt 4. Premiering)

Maskinen må slutte med at en tallerken eller bolle blir fylt opp av en frokostblanding.

Maskinen mål må ikke overstige 5 x 2 meter.

Maskinen bygges hjemme og må kunne settes opp/ klargjøres på tilvist plass i Fyrverkeriets Kulturhus i tiden 09.00 – 12.00 konkurransedagen  Lørdag 14. April 2018.


Laginndeling

Det inviteres til 2 klassifiseringer.

A. Sammensatte lag.  Ingen aldersgrense. Barn og voksne kan samarbeide om maskinen. Rene barnelag vil også bli bedømt i denne klassen.

B. Voksenlag. Privatpersoner og/ eller profesjonelle kan delta. Nedre alder 15 år.

Vi har ingen begrensning på antall deltagere pr. lag. 


Premiering

En fagjury vil bedømme maskinen etter følgende kriterier:

A: Vitenskapelige prinsippi overføringene. Desto flere prinsipp som blir brukt jo bedre. Eks:  Gravitasjon, Vekt, aksellerasjon osv. Vær oppfinnsom!

B: Kunstnerisk utførelse. Vær kreativ!

C: REN FLAKS! Maskinen virker fra start til mål. Som nevnt i pkt 2. Regler, vil bla. A  stopp i kjeden føre til trekk i bedømmelsen. Vær nøyaktig


Lykke til!


Publisert: 23.01.2018 12:36
Sist endret: 23.01.2018 12:36