Enhet for Psykisk og Sosial Omsorg ved Ulykker og katastrofer

Alternativt Navn

Kriseteam ( POSOM)

Mål og hensikt:

• Være en resurs- og støtteenhet som skal bistå innsatspersonell og rammede ved hendelser som utløser behov for psykososial omsorg inntil det ordinære støtteapparat kan overta og videreføre oppfølging.
Se retningslinjer for tjenesten.

Jens Andreas Mørch
Tittel
Kommuneoverlege
Telefaks
61 15 35 55

Målgruppe

I første fasen etter hendelse bistå, støtte eller avlaste innsatspersonell og andre personer involvert i eller berørt av større ulykker, alvorlig fysisk/psykisk skade eller brå og uventet død, samt selvmordstruede og etterlatte ved selvmord.
Bidra til at personer med behov for hjelp utover akutt fase, overføres til ordinære hjelpeapparat for langsiktig oppfølging (fastlege, psykiatritjeneste, spesialisttjeneste) utfra individuelle behov.

• Bistå med veiledning, koordinering og oppfølging av POSOM-relaterte oppgaver i

kommunale tjenesteområder, skoler, barnehager, arbeidsplasser og andre nettverk

berørt av hendelsen.

Kriterium/vilkår

Enheten varsles via beredskapsenheter:
Hele døgnet: AMK - 113, Politi 112 , Brann 110.
Dagtid: Kommunens sentralbord 61153300
Helg/kveldstid : Gjøvik interkommunal legevakt 61137000
eller via Kommunens Kriseledelse.
Den som får meldingen tar så ansvar for å varsle de øvrige i teamet. Tiltak iverksettes utfra det meldte behov, og etter en helheltlig vurdering.

Lover og retningslinjer

Om søknadsprosessen