10. mai er Verdens aktivitetsdag

Hvert eneste minutt man rører på seg gir helsegevinst! Her følger råd og tips fra Helsedirektoratet og kommunens fysio- og ergoterapitjeneste

Innhold

Hvert eneste minutt teller

Barn i bevegelse. Foto: Helsedirektoratet

Verdens aktivitetsdag markeres 10. mai hvert år.  Gro Harlem Brundtland, som da var leder for Verdens helseorganisasjon (WHO) etablerte denne dagen i 2003. Målet var å rette søkelys mot viktigheten av fysisk aktivitet, og dette er minst like aktuelt i dag som i 2003. 

Helsedirektoratet lanserte i går nye råd om fysisk aktivitet og stillesitting. Det nye her er at hvert eneste minutt man rører på seg gir helsegevinst! All fysisk aktivitet, også med lav intensitet og kort varighet, teller og er viktig for helsen. På den andre siden bør hver enkelt av oss begrense tiden der man sitter helt i ro. 

Les mer her: Nye råd om fysisk aktivitet og stillesitting – hvert eneste minutt teller (helsedirektoratet.no)

Det er viktig å huske på at fysisk aktivitet er så mangt. Hverdagsaktiviteter som husarbeid, hagearbeid, rusleturer og lek med barn og barnebarn teller også med! Og synes du det er utfordrende å komme i gang med mer fysisk aktivitet grunnet fysiske begrensninger,  har vi i fysio- og ergoterapitjenesten i Vestre Toten mange gode tips - vær velkommen til å ta kontakt!

Fysio- og ergoterapitjenesten i Vestre Toten kommune

Fysio- og ergoterapitjenesten i Vestre Toten kommune

Nettside: 

Åpningstider:

  • Hverdager fra 08.00 til 15.30.

Kontaktinformasjon:

  • Hovedtelefon: 476 28 523 (Telefonen er betjent klokken 9.00 - 15.00)
  • Fysio- og ergoterapitjenesten
    Postadresse: Postboks 84, 2831 Raufoss.
    Besøksadresse: Raufosstun Helsehus, Severin Olsens vei 15, 2830 Raufoss

Publisert: 10.05.2022 09:30
Sist endret: 10.05.2022 09:30