8. mai-markering og medaljeoverrekkelse i Minneparken på Gjøvik

Søndag 8. mai klokken 17.00 blir det felles markering for Østre Toten, Vestre Toten og Gjøvik kommuner i Minneparken på Gjøvik.

8. mai-markering og medaljeoverrekkelse

8. mai blir det felles markering for Østre Toten, Vestre Toten og Gjøvik kommuner i Minneparken i Gjøvik. Dette er et samarbeid med Forsvaret og Norske Reserveoffiserers Forbund (NROF). Arrangementet starter klokka 17.00, og innbyggerne i de tre kommunene er velkommen.

Frigjøringsdagen etter andre verdenskrig, 8. mai, er også dagen hvor innsatsen til militære veteraner anerkjennes og hedres. Fra og med 2011 har dagen vært den offisielle veterandagen i Norge. I forbindelse med årets markering er det åtte som får medalje for sin tjeneste for nasjonen: En fra Vestre Toten, to fra Østre Toten, en fra Søndre Land og fire fra Gjøvik.

For NROF har arrangementet i Minneparken på Gjøvik en lang historie. De siste årene har også Gjøvik kommune deltatt på den offisielle markeringen, og i år blir det en felles markering for de tre kommunene.

Programmet i Minneparken inneholder kransnedleggelse på minnesmerket og tale fra NROF v/ Tom Gjestvang. Fra Forsvaret er det kaptein Mathias Engh Thomassen som deltar og holder tale. Ordfører i Vestre Toten, Stian Olafsen, ordfører i Østre Toten Bror Helgestad og fungerende ordfører i Gjøvik, Anne Bjertnæs (Torvild Sveen er bortreist denne uken) deler ut medaljer til «sine» mottakere.

Gjøvik bybrass deltar med musikk.

Publisert: 06.05.2022 08:09
Sist endret: 06.05.2022 08:09