Har du lav inntekt og høye strømutgifter?

NAV Vestre Toten informerer her om ulike muligheter ved høye strømutgifter. Det er mulig å søke bostøtte for desember for de som ikke søkte i desember.

Innhold

Publisert 31. januar 2022: Det er mulig å søke bostøtte for desember måned for de som ikke søkte i desember.

Viktig melding: Regjeringen har bestemt at det er mulig å søke bostøtte for desember måned for de som ikke søkte i desember.

Det er nå slik at fristen for å søke bostøtte for desember, januar og februar er satt til 1. april. Skal man benytte seg av muligheten til å søke tilbake i tid, MÅ det søkes på papirsøknad. Ta kontakt med Heidi Jøranli ved NAV Vestre Toten ved spørsmål.

Publisert 6. januar 2022: Har du lav inntekt og høye strømutgifter?

For perioden desember - februar utvider Husbanken kriteriene for hvem som kan få bostøtte og dermed også ekstra strømstøtte. Reglene er endret både med hensyn til inntekt og formue. Det betyr at flere enn ellers kan få støtten disse månedene.

Fristen for desember er allerede ute, men du kan fortsatt søke for januar og februar. Gå inn på følgende lenke: Flere kan få bostøtte til høye strømutgifter (ekstern lenke - husbanken.no) for å lese mer om de nye reglene, og om hvordan du søker. Merk: Du som allerede mottar bostøtte, eller som søkte innen 31. desember, trenger ikke søke på nytt.  

Startlån
Har du Startlån gjennom Husbanken? Da kan du også kontakte NAV for å høre om det er mulig med en periode med avdragsfrihet på lånet.

Råd og veiledning
NAV Vestre Toten kan også tilby råd og veiledning for deg som er i en vanskelig økonomisk situasjon på grunn av strøm eller andre ting. Ta kontakt på telefon 55 55 33 33 for å avtale en tid med en av våre veiledere.

Vi tilbyr samtaler både fysisk, digitalt og på telefon. Vi minner også om at du ved betalingsproblemer kan ta direkte kontakt med strømselskapet for å høre om du kan dele opp fakturaen.

Andre lenker


Publisert: 31.01.2022 09:13
Sist endret: 31.01.2022 10:48