Jul på Reinsvoll skole(2)

Det nærmer seg jul og Reinsvoll skole har flotte tradisjoner for å markere denne høytiden.

Innhold

Adventskalender

På alle trinn har vi forskjellige former for omvendt adventskalender.  I år har 1. – 4. trinn valgt en aktivitetskalender.  5. – 7. trinn har en adventskalender ved å delta i SOS barnebyer. Dette er formål som kan gi nyttig læring og gode verdier for elevene. Ønsker dere å donere penger til dette arbeidet, kan dere gjøre det ved  å klikke dere inn på skoleinnsamling.sos-barnebyer.no/reinsvoll-skole, velge det trinnet dere ønsker å støtte og donere det ønskede beløpet dere vil. Alle bidrag mottas med takk!

Lucia-markering

13. desember vil vi igjen få besøk av førsteklassingene som går Lucia-tog og deler ut lussekatter i alle klassene. Dette er en koselig tradisjon for både store og små.

Siste skoledag

Siste skoledag begynner og slutter til vanlig tid. SFO har vanlige åpningstider. Vi håper å skape en stemningsfull juleavslutning for alle elever og ansatte på skolen med besøk både i kirken og med en felles avslutning utendørs. Det er viktig at alle kler seg godt med utejakke/bukse, lue, votter og varme sko. Ta med sitteunderlag til uteaktiviteten. 

Skolen arrangerer to parallelle opplegg denne dagen. Skolen gjennomfører skolegudstjeneste i Ås kirke kl. 09.00. Det er den nye soknepresten Dagfinn Tollerås som møter oss i kirken sammen med kateket Gunnhild Bjørdal. Vi ser dette som en viktig del av skolens kultur- og tradisjonsformidling. Det vil blant annet bli innslag med lystenning av elever på 2. trinn, sang av elever og opplesing av juleevangeliet av elever på 7. trinn. Elevene blir kjørt med buss til og fra kirken.

Skolen tilbyr samtidig et likeverdig alternativt tilbud som vil ta for seg jul og julefeiring på en livssynsnøytral måte. Vi organiserer deltakelsen på disse to parallelle oppleggene ved at elevene meldes på av foresatte. 

Dagen vil avsluttes utendørs der vi går rundt juletreet og synger sanger. I tillegg vil vi, takket være FAU, servere grøt, saft og pepperkaker til alle elever og ansatte på skolen. I skolegården vil det også være mulig å sitte på halmballer og varme seg på bålet. En god og stemningsfull tradisjon.

Oppstart januar 2018

Skole og SFO har planleggingsdag tirsdag 2. januar. Første skoledag etter nyttår er onsdag 3. januar. SFO har åpent til vanlig tidspunkt.

God jul og godt nytt år!

Vi vil gjerne benytte anledningen til å ønske alle sammen en riktig god og fredfull julefeiring.


Publisert: 11.12.2017 10:50
Sist endret: 18.12.2018 13:16