24 elever fra VTu i FN-rollespill i Gran rådhus

Innhold

FN-rollespill i Gran rådhus

Den 5. november deltok 24 elever fra 10. trinn ved Vestre Toten ungdomsskole på FN-rollespill i Gran rådhus, sammen med elever fra Gran ungdomsskole og Hadeland videregående skole. Elevene simulerte et møte i FNs sikkerhetsråd, og tema for dagen var konflikten mellom USA og Iran og atomnedrustning.  Et omfattende og vanskelig tema.

24 elever fra VTu i FN-rollespill
En spent gjeng er akkurat gått av toget på Jaren stasjon. Foto: Trude Ninive Lundstein

Målbevisst konflikthåndtering

Elevene fra VTu representerte sikkerhetsrådsmedlemmene Frankrike, Storbritannia, Den dominikanske republikk, Kuwait og Peru, samt Iran, som var invitert fordi de er part i konflikten. På forhånd hadde vi møter på skolen hvor elevene satte seg inn i konflikten, samt de ulike landene. Elevene jobbet målbevisst og med stor iver i disse møtene.

Annbjørg Lunde holder åpningstale for Den dominikanske republikk

Det er FN-sambandet som har regien, og stiller som presidentskap. De etterstreber å gjøre møtet så likt et ekte møte som mulig. Elevene kler seg formelt, og går inn i rollene med stor iver. Ungdommene holder åpningstaler på vegne av sine land før debatten settes i gang. Underveis var flere elever på talerstolen for å debattere temaet, de drev lobbyvirksomhet og det ble også jobbet iherdig med å skrive innlegg og resolusjonsforslag.

Elevene uttrykker at dette var både spennende, morsomt, frustrerende, og ikke minst lærerikt. Som ansvarlig lærer bøyer jeg meg i støvet for hva disse 24 fikk til, og tenker at det finnes mang en politikerspire ved Vestre Toten ungdomsskole.

Trude Ninive Lundstein, ansvarlig lærer.

Bilder fra dagen

Liv Røstøen holder åpningstale for Frankrike Josefine Sveen Lundgaard på talerstolen for Iran Bjørnar Morken holder åpningstale for Iran Iselin Johansen, Jan Rikard Aas, Pia Marlen Håkenstad og Dorthe Danbolt er Kuwaits delegater Eline Julianne Krukhaug Linde og Miriam Grindstad Andersen er franske delegater


Publisert: 08.11.2019 09:56
Sist endret: 08.11.2019 09:56