Dekorativt bilde
Fyrverkeriet Bibliotek

Innhold

Drømmestipendet

Drømmestipendet består av 100 stipender à 15 000 kroner.

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker Norsk kulturskoleråd å synliggjøre kommunens arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal gi verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge utøveres drøm.

Her kan du lese mer om drømmestipendet og søke.

Drømmestipendet 2018

Martin Engelien mottok Drømmestipenden for 2018 og har vært elev ved Fyrverkeriet kulturskole.

Martin Engelien

Martins drøm

 Jeg har en drøm om å aldri legge vekk musikken. Jeg ble født med kjærligheten for musikk og vil dø med kjærligheten for musikk, men håper tiden i mellom disse punktene blir innholdsrik. Først og fremst så vil jeg få dra rundt i verden, ikke bare for å spille, men oppleve forskjellig kultur og møte nye mennesker. Slik kan jeg ikke bare spre min historie, men også lære andres historie og forme meg og min stil til noe helt eget. Jeg har også en sterk drøm om å møte mine store helter som: Pat Metheny, Knut Reiersrud og Elliot Galvin som i dag er stor inspirasjon musikken jeg spiller og produserer. Som gitarist drømmer jeg selvsagt om å nå langt. Så langt at jeg kan bli en anerkjent gitarist og produsent med et godt rykte.

 

Bo Sander Grefsrud var nominert til Drømmestipendet for 2018

Bo Sander Grefsrud Bo sin drøm

Drømmen min er å få meg en utdannelse innen sang og musikk, samt å kunne jobbe med og leve av musikken. Jeg drømmer om å kunne formidle og berøre andre gjennom musikk. Den aller største drømmen er selvfølgelig å bli en anerkjent vokalist og låtskriver, men det viktigste er at jeg får drive med noe som innebærer musikk. Jeg kan ikke forestille meg et liv uten. Musikken gir meg stor glede, og jeg blir inspirert av det å kunne glede eller røre andre med min formidling. Feedbacken man får fra publikum gir meg en egen herlig og ubeskrivelig følelse.

 

April Sønsteby var nominert til Drømmestipendet for 2018

April Sønsteby

April Sønsteby

Jeg har en drøm. En drøm om å hjelpe andre med musikken. Fordi musikk er ikke bare musikk, det er en del av livet mitt. Det handler ikke bare om å lytte, men å formidle den videre og føle den. Musikken gir meg varme og lys. Det gir meg glede og jeg kan ikke forestille meg et liv uten. Min drøm er å bli musikkterapeut. Tenk å være å heldig å få gleden av å møte nye mennesker og hjelpe, men samtidig drive med noe du elsker. Drømmen min er å kunne formidle musikken jeg elsker til publikum og gi dem en uforglemmelig opplevelse. Hjelpe noen ved hjelp av musikk er noe jeg vil bruke hvert eneste sekund på. Vite at andre får samme følelse slik som meg når de lytter til musikk.

Hvis jeg er så heldig av å få være en av de 100 stipendiatene, kommer jeg til å bruke pengene på utdanningen for å bli musikkterapeut.

 

Drømmestipendet 2016

Aurora Amalie Heimdal mottok Drømmestipendet for 2016 og har vært elev ved Fyrverkeriet kulturskole

Auroras drøm

Jeg har en drøm om å aldri legge fra meg hverken musikk eller teater, for det har vært min drøm siden jeg startet å gå; at jeg skal stå på en scene til jeg er gammel og grå. Jeg vil skrive sanger, spille musikk, dele mine tanker med andre. Jeg vil le og gråte, spre glede og tårer. Få andre til å le, gråte og bli så forbanna at de flyr i taket. Det høres rart ut, men jeg vil, og jeg drømmer om å kunne dele meg med andre. Kunne spille for full satte saler og dele alt jeg sitter inne med sammen med de rundt meg. Jeg har en drøm om å alltid kunne fortsette og spille på arrangementer, jobbe med musikk og kanskje en dag også hjelpe andre med musikken og fremme unge talenter. Det er dette jeg vil, musikk, uansett form, bare det er musikk! Musikkteater, konserter, synge på gamlehjem, samme hva! Musikken vil jeg alltid ta med meg, og jeg drømmer om en fremtid med masse musikk!

Drømmestipendet 2014

Mads Sølsnes mottok drømmestipendet for 2014 og har vært elev ved Fyrverkeriet kulturskole

Mads Sølsnes

Mads drøm

Min drøm er å kunne leve av stemmen min og utforske alle mulige sangteknikker og sjangere. Men hvis jeg skal sette meg et mål må det være å bli en vellykket musiker via bandet mitt Murphys LaW. Jeg vil bruke stipendet til å spille inn en god demo i studio som jeg kan bruke til å promotere meg selv og bandet. Når man har en demo, er mye gjort. Det gjøre at lytterne rundt om i landet mye lettere kan føle og høre hva vi driver med.

Etter videregående vil jeg gå på en musikkhøgskole, men hvilken skole får fremtiden vise.

 

Ida Kristine Kolstad var nominert fra Vestre Toten til Drømmestipendet 2014.

Ida Christine Kolstad

Ida Kristines drøm

Minstore drøm er å komme i finalene i de aller største finalene og akuratt nå er det finalen i den engelske konkuransen Eurodance 2014 i Brean som står i focus.All jobbbingen leder opp mot dette og dette er grunnen til at jeg trener så mye som jeg gjør.'Men mest av alt er det følelsen man får når man danser som er viktigst, så oppnåelsen av slike prestasjoner blir kun en bonus.

 

Sigrid Ertzgaard var nominert fra Vestre Toten til Dømmestipendet 2014

Sigrids drøm

Jeg vil ta med meg dansen inn i fremtiden og se hvor den kan bringe meg. Målet er ikke helt konkret, men jeg vet at jeg vil drive med dans. Selvsagt blir det både oppturer og nedturer. Man skal ofre blod, svette og tårer for å oppnå det man vil og bli god. Å bevege seg til musikk gir meg glede og overskudd. Dansen gjør at hverdagen min er fylt av mye glede og positiv energi. I tillegg til ballett danser jeg moderne og hip-hop fordi jeg vil utvikle meg enda mer og få bredere grunnlag til å videreutvikle dansen. I sommer deltok jeg på Bårdar danseinstitutt sitt sommerarrangement. Dette ble en innholdsrik uke fylt av dans, nye trinn, danseteknikk og nye danseformer. Denne type kurs er noe jeg vil gjøre mer av.

Drømmestipendet 2013

Iver Armand Tandsether var nominert fra Vestre Toten til Dømmestipendet 2013 og har vært elev ved Fyrverkeriet kulturskole

Iver Armand Tandsether

Ivers drøm

Etter videregående har jeg lyst til å gå på Musikkhøgskolen i Oslo, Berkley, LIPA, eller hvertfall jobbe videre med musikkrelaterte studier, da er et stipend alltid godt i bakhånd/framhånd. Det vil hjelpe godt på vei til å nå mine drømmer.

 

Drømmestipendet 2012

Ida Greve Monsen var nominert fra Vestre Toten til Dømmestipendet 2012 og har vært elev ved Fyrverkeriet kulturskole

Ida Greve Monsen

 

 

 

 

Lars Bonderud var nominert fra Vestre Toten til Dømmestipendet 2012 og har vært elev ved Fyrverkeriet kulturskole

Drømmestipendet 2010

Fieh, foto Jonathan Vivaas KiseSofie Tollefsbøl var nominert fra Vestre Toten til Dømmestipendet 2010 og har vært elev ved Fyrverkeriet kulturskole.

Sofies drøm: Jeg vil utvikle meg som pianist og bli veldig, veldig flink. Å få drømmestipendet ville vært en kjempemotivasjon

 

Drømmestipendet 2009

Nora Foss Al-JabriNora Foss Al-Jabri mottok Drømmestipendet 2009 og har vært elev ved Fyrverkeriet kulturskole

 

 

 

Drømmestipendet 2005

Martin Tollefsbøl

Martin Tollefsbol mottok Drømmestipendet 2005 og har vært elev ved Fyrverkeriet kulturskole