Fysio- og ergoterapitjenesten: Gruppetilbud

Innhold

Gruppetilbud

Vi har per i dag tre ulike gruppetilbud for voksne i kommunen, og ett for barn. Dersom du har et medisinsk behov for taxi, kan terapeuten som leder gruppa rekvirere dette via Pasientreiser.

Stødige Steg treningsgruppe

Gruppa passer for deg som er over 65 år og trenger å bli «stødigere til beins». Treninga foregår 2 dager i uka i 12 uker. Vi trener først og fremst balanse og styrke. Treninga ledes av fysioterapeut. Det er en forutsetning at du som deltaker er selvstendig i forflytning, og du kan delta selv om du bruker et ganghjelpemiddel.

Treningsgruppe for personer med lungeproblematikk

Gruppa passer for deg som har KOLS, astma eller annen lungeproblematikk. Treninga foregår 2 dager i uka, og består av ulike øvelser for både styrke, kondisjon og bevegelighet. All aktivitet blir individuelt tilrettelagt, og treningen ledes av fysioterapeut. Det er en forutsetning at du som deltaker er selvstendig i forflytning, og du kan delta selv om du bruker et ganghjelpemiddel.

Hoftesterk treningsgruppe

Gruppa passer for deg som har hatt bruddskader i for eksempel bekken, hofte, kne eller ankel for 3-4 måneder siden. Treninga foregår 2 dager i uka i 12 uker. Vi trener først og fremst styrke i beina og balanse. Gruppa ledes av fysioterapeut. Det er en forutsetning at du som deltaker er selvstendig i forflytning, og du kan delta selv om du bruker et ganghjelpemiddel.

Bevegelsesglede

Dette skal være et tilbud som favner barna som på grunn av forskjellige årsaker har funksjonsnedsettelser, som ikke klarer å delta på ordinære fritidsaktiviteter eller som trenger ekstra støtte i motorisk læring. Barnet skal være henvist fysioterapeut. Målet med gruppeaktiviteten er at barna skal bli glade i å være i bevegelse, lære å bruke kroppen sin og ha muligheten til å være sosiale. Tilbudet er etter skoletid, med en times varighet, og vil følge skoleruten.

Pris for tjenesten

Gruppen for barn er gratis. Deltakerne i gruppene for voksne betaler egenandel for tjenesten.

Mer informasjon om egenandeler finner du her: Egenandel hos fysioterapeut (ekstern lenke - helsenorge.no)

Kontaktinformasjon

Hovedtelefon: 47 62 85 23

  • Fysio- og ergoterapitjenesten
    Postadresse: Postboks 84, 2831 Raufoss.
    Besøksadresse: Raufosstun Helsehus, Severin Olsens vei 15, 2830 Raufoss.

Andre kontaktopplysninger finner man i ansattoversikten ved å følge denne lenken.


Publisert: 30.12.2019 12:46
Sist endret: 20.01.2020 10:38