ØkonomiNAVigasjon

Innhold

ØkonomiNAVigasjon - En video podkast i åtte episoder.

NAV-kontorene i Østre og Vestre Toten har samarbeidet om et helt nytt tilbud for økonomisk råd og veiledning. De to NAV-kontorene tilbyr nå video- og podkast i åtte episoder, og de tar for seg ulike temaer innenfor personlig økonomi. Radio Toten har stått for produksjonen. De resterende episodene blir lagt ut på onsdager i ukene som kommer.

Alle episodene blir også tilgjengeliggjort på Spotify (Søk på økonominavigasjon)

Episode 1

I denne første sendingen kan du høre NAV-leder på Østre Toten, Ørjan Gangnes og veileder Cathrine Solheim Goss.

Hør lydfil (MP3, 26 MB)

Episode 2 - budsjett

I denne episoden av ØkonomiNAVigasjon prater vi om budsjett. Budsjett er ett av virkemidlene du kan benytte for å få oversikt og planlegge egen økonomi. Vi gjennomgår SIFO sitt referansebudsjett, som kan være en god "mal" for hva som er et akseptabelt forbruk for din livssituasjon.

Hør lydfil (MP3, 33 MB)

Episode 3 - lån og kredittkort

I denne episoden av ØkonomiNAVigasjon prater vi om lån og kredittkort. Vi prater om hva som er forskjellen, fordeler og ulemper. Videre sier vi også noe om hva du skal gjøre dersom du får utfordringer med å betale tilbake lånet eller kredittkortet.

Hør lydfil (MP3, 36 MB)

Episode 4 - sparing

I denne episoden har vi sparing som hovedoverskrift. Vi prater om hvordan du kan spare, ulike spareformer. Vi prater også om sparing til barn, bolig, pensjon og hverdagssparing.

Hør lydfil (MP3, 35 MB)

Episode 5 - hverdagsøkonomi

I denne episoden prater vi om hverdagsøkonomi. 

Hverdagsøkonomi er et vidt begrep, og handler om hvordan du velger å bruke de pengene du har tilgjengelig. Vi prater om hva som kan være smarte kjøp, og helt vanlige problemstillinger som "hva skal en gave koste".

Hør lydfil (MP3, 26 MB)


Publisert: 20.11.2020 10:37
Sist endret: 20.11.2020 10:37