Stormønstring omkring forbedringsarbeid – Årets Lean-dag på Innlandet den 7. mai

Innhold

I Vestre Toten kommune ønsker vi at ledere og ansatte skal få en stadig større forståelse for hvorfor systematisk forbedringsarbeid er så viktig og hvordan vi kan bli enda dyktigere. Derfor har vi de tre siste årene vært vertskap for en heldagssamling med Lean kontinuerlig forbedring i fokus. Vi velger hvert år de beste fagfolkene vi kjenner til å inspirere oss. Vi har valgt å ha dette som et åpent seminar hvor engasjerte mennesker fra næringsliv og offentlig virksomhet kan treffes. Derfor arrangerer vi dette i samarbeid med Lean Forum Innlandet, fagnettverket for Lean i Oppland og Hedmark.  

                            aarets_leandag_innlandet7mai2015_side_1.jpg

 

Ordfører Leif Waarum sto også i år for åpningen av Lean-dagen. Prominente innledere tok oss inn i interessante og viktige spørsmål omkring Lean. Monica Rolfsen, professor ved NTNU, startet med et foredrag om hvordan systematisk forbedringsarbeid fra global bilindustri har blitt tilpasset til norsk arbeidsliv. Hans Christian Gabrielsen, nestleder i LO, belyste i sitt innlegg hvorfor kontinuerlig forbedring og effektivisering bidrar til tryggere arbeidsplasser i Norge og verdien av tillit mellom partene i arbeidslivet. Vestre Toten kommune presenterte sitt arbeid med Lean kontinuerlig forbedring på en ny måte denne gangen. De hadde for anledningen laget en film fra hverdagen i kommunen som viste hvordan forbedringsarbeidet de siste årene har ført til bedre kvalitet, større kapasitet og besparelser. Filmen vil snart bli tilgjengelig her på hjemmesiden.

Niklas Modig er forsker ved Handelshögskolan i Stockholm, og han er en populær foredragsholder innen Lean i hele verden. Han var på Lean-dagen for tredje år på rad, og denne gangen trakk han fram hvordan fremragende foretak raskt og godt hadde kommet i gang med praktisk endringsarbeid og kulturendring. 

7_konferansier_kai_glaeserud_og_lean_guru_og_inspirator_niklas_modig.png 7_niklas_modig_under_foredraget.png
Konferansier Kai Glæserud og Lean guru og inspirator Niklas Modig.

7_niklas_modig.png
Niklas Modig under foredraget

Gjennom presentasjon og diskusjon med salen, kom han inn på hva man gjør når det butter imot og hva de viktigste kriteriene for å lykkes med Lean over tid ser ut til å være. Som de to foregående årene evnet han å skape engasjement og god stemning i salen.

Mange valgte å avslutte dagen i Fyrverkeriet Kulturhus med å prate med foredragsholdere og andre fagfolk. Vi inviterte nemlig deltagerne til uformell mingling over en matbit når programmet ellers var ferdig.

Av de totalt 300 deltakerne var det frammøtte fra industri og næringsliv og fra flere andre kommuner fra fjern og nær. Selv hadde vi med 100 interesserte deltagere fra Vestre Toten kommune.

7_niklas_modig_raadmann_og_assraadmann.png
Niklas Modig, rådmann og ass.rådmann

7_fra_venstre_assraadmann_odd_arnvid_bollingmo_niklas_modig_raadmann_bjoern_fauchald_leder_for_utviklingsenheten_kari_bjoerne.png

                        Trykk på bildet for større versjon (JPG-fil)

Fra venstre: Leanveiledere Norunn O. Hanssen og Greta Synnøve Moldestad, leder for utviklingsenheten Kari Bjørnerud Børthus, rådmann Bjørn Fauchald, Niklas Modig og ass.rådmann Odd Arnvid Bollingmo.

Publisert: 24.01.2017 14:12
Sist endret: 24.01.2017 14:12