Alvdals kommunepolitikere satser videre på Lean med Vestre Toten

Innhold

Kommunestyret i Alvdal vedtok den 24. november 2016 å adoptere Lean-modellen fra Vestre Toten kommune. "Det har vi nok ikke opplevd før," sier Kari Bjørnerud Børthus. "Maken til toppforankring ved oppstart skal en lete lenge etter!"

"Lean-satsingen vår skal først og fremst gi oss enda bedre tjenester og mer fornøyde brukere," sa rådmann Erling Straalberg da vi møtte den administrative ledelsen tidligere i år. Det er også viktig at ansatte opplever Lean som en motiverende måte å utvikle enheten sin på. Vi lyktes ikke med dette da vi startet opp med Lean i 2013."

Alvdal kommune var nemlig tidlig ute med å innse verdien i Lean. "Vi traff ikke helt, og vi opplever dessverre at motivasjonen for det opprinnelige Lean-opplegget har avtatt," fortsetter Erling Straalberg. "Vi har stor tro på Vestre Toten-modellen som et nytt ledelsesverktøy. Det vil gjøre en stor forskjell". Rådmannen, assisterende rådmann Per Arne Aaen og personalsjef Ingrid Storrøsæter har gått i bresjen for nysatsingen på Vestre Toten-modellen etter at de var på studiebesøk på Raufoss i mai 2016. Nå er hele ledergruppa overbevist om at dette er riktig retning.

Lean i Vestre Toten - Alvdal kommunehus
En fin vinterdag foran kommunehuset i Alvdal. Foto: Kari Bjørnerud Børthus

Ledelsen i Alvdal kommune inviterte til planlegging og erfaringsdeling den 21. februar 2017. Det ble en åpenhjertig og konstruktiv erfaringsdeling, og det planlegges oppstart med to til tre pilotavdelinger til høsten.

Alvdal er ei vakker bygd midt i Østerdalen og er viden kjent som Kjell Aukrusts hjemsted. Vi opplevde mye av hedersmannen Solan Gundersens framoverlente og framtidsrettede holdning hos Alvdals politikere og ledere og gleder oss til fortsettelsen.


Publisert: 01.03.2017 12:45
Sist endret: 01.03.2017 12:50