Oversikt over tiltak: 2.1 For alle tjenester

2.1 For alle tjenester

Stafettholder

Hva er tilbudet: Når du følges opp av en eller flere tjenester, skal det pekes ut en stafettholder som har ansvar for å sikre oppfølgingen. Stafettholder har bl.a. ansvar for å kalle inn til  møter, følge med på tidsfrister og sikre evaluering av tiltak. Stafettholder er din kontaktperson og skal sikre at du blir hørt og får medvirke. Ved overganger i oppfølgingen skal det i samråd med deg, avklares hvem som skal være ny stafettholder. Stafettholderansvaret opphører når koordinator for ansvarsgruppe overtar.

Målgruppe: gravide, barn ungdom, familier

Kontakt: Sammen om en trygg oppvekst BTI - modellen

Om du har ønske om og rett til individuell plan (IP), ta kontakt med Kontor for tildeling og koordinering - telefon 917 34 286.

Samarbeidsmøter

Hva er tilbudet: En møteform for samarbeid angående et barn, en ungdom, en gravid eller en familie sin situasjon. Hensikten er å belyse den aktuelle situasjonen fra ulike fagpersoner sitt ståsted, for å kunne gi et godt helhetlig tilbud.

Samtykke fra foresatte er en forutsetning for at de kan utveksle informasjon. I de aller fleste saker vil det være naturlig at foresatte og eventuelt den det gjelder, selv deltar på møtet. Møteformen brukes blant annet i BTI-modellen for tidlig innsats.

Målgruppe: Aktuelle tjenester og bruker 

Kontakt: Tjenester i Vestre Toten kommune

Ansvarsgruppe  

Hva er tilbudet: 
Ansvarsgruppen skal sikre at barn og unge med sammensatte hjelpebehov får et koordinert og helhetlig tilbud, som er individuelt tilpasset. Hensikten med å ha en ansvarsgruppe er å sikre tverrfaglig samarbeid, informasjonsflyt og koordinerte tjenester.

Hvem som skal delta på møtene blir avklart ut fra barnet eller ungdommen sin situasjon. Møtehyppighet vil variere, men det bør være minst 2 møter hvert år. Dersom ansvarsgruppe eller Individuell Plan opprettes, avsluttes stafettholderansvaret og stafettlogg (tidlig innsats), og koordinator overtar.

Målgruppe: De som har behov for langvarige og koordinerte tjenester der koordinator er forankret i lovverk

Kreves vedtak: Den som ser behovet for en koordinator og Individuell plan/ ansvarsgruppe, bistår med å søke om det.

Kontakt: Aktuell tjeneste, Kontor for tildeling og koordinering - telefon 917 34 286

Mer informasjonRetningslinjer for ansvarsgrupper

Individuell plan (IP) og koordinator

Hva er tilbudet:
Du som har behov for langvarige og koordinerte helse- og omsorgstjenester, har rett til å få utarbeidet en individuell plan. Planen skal sikre at tjenestene du mottar blir samordnet og individuelt tilpasset, og at alle tjenesteytere samarbeider med deg og/eller dine pårørende, og med hverandre. 

Planen angir dine mål, hva som skal gjøres, hvem som har ansvar for hva og til hvilken tid. Det skal oppnevnes en koordinator som hjelper deg å samordne tjenestene. Du har rett til å få en koordinator selv om du ikke ønsker at det lages en individuell plan. Dersom du har hatt en stafettholder og stafettlogg (tidlig innsats), avsluttes dette når koordinator overtar.

Målgruppe: Du som har behov for langvarig hjelp og fra flere tjenester.

Det kreves vedtak for å få tilbudet

Kontakt: Kontor for tildeling og koordinering :Tlf. 917 34 286

Mer informasjon: Individuell plan - en rettighet - helsenorge.no (ekstern lenke)