Sammen om en trygg oppvekst – bedre tverrfaglig innsats (BTI). Tegnet illustrasjon: Jørn MelnesSammen om en trygg oppvekst – bedre tverrfaglig innsats (BTI)
Bedre tverrfaglig innsats (BTI) bygger på FNs barnekonvensjon, grunnloven og kommunens verdier for barn og unge. Basert på grendemøter og samtaler med innbyggere ble det utarbeidet en verdiplakat (2019). Verdiene som innbyggerne ønsker at barn og unge skal bli møtt med, er trygghet, inkludering, respekt og mestring. Disse verdiene er også et grunnlag for arbeidet med BTI-modellen.
Mål for innføring av BTI-modellen, er at gravide, barn, ungdom og familier:
- opplever en helhetlig og koordinert tidlig innsats, uten at det blir brudd i oppfølgingen
- får et godt samordnet kommunalt tjenestetilbud
- opplever brukermedvirkning
Tidlig innsats: BTI- modellen bidrar til å oppdage og følge opp vansker i tidlig alder og tidlig i et risikoforløp. Målet er å sikre at alle barn blir sett og fulgt opp når de har behov for det.
Samordning av tjenestene: Vi ønsker å samordne tjenestene bedre slik at det blir et helhetlig og sammenhengende system mellom ulike tjenester og den som mottar hjelp, for å sikre at det ikke blir brudd i oppfølgingen.
Brukermedvirkning: Det skal legges til rette for at bruker/foresatte raskt kan komme i kontakt med aktuelle tjenester ved undring/bekymring. De som skal motta hjelp må involveres i oppfølgingen tidlig og kunne medvirke som likeverdig partner.
Lenker
Januar 2025: «Oversikt over tiltak» og «Verktøykasse» er under oppdatering
BTI-modellen
Gravide, barn, unge og familier kan ha behov for ekstra oppmerksomhet og støtte i korte eller lengre perioder av livet. I møte med disse behovene bruker vi BTI-modellen. Modellen har tre hoveddeler; handlingsveileder, stafettholder og stafettlogg. Modellen for bedre tverrfaglig innsats (BTI) skal gi økt kompetanse og bevissthet om brukermedvirkning og tidlig, helhetlig og samordnet innsats, hos ansatte i Vestre Toten kommune.
Handlingsveilederen beskriver strukturene og prosessene vi skal bruke i arbeidet med den det gjelder og deres foresatte, både innenfor hver enkelt tjeneste og mellom tjenestene. Verktøy er de konkrete hjelpemidlene vi skal bruke i det daglige arbeidet.
BTI-modellenDet er fire nivåer i modellen:
- Nivå 0: Avklarer om det er grunn til bekymring.
- Nivå 1: Beskriver innsats innenfor hver enkelt tjeneste.
- Nivå 2: Beskriver enkelt tverrfaglig samarbeid
mellom fortrinnsvis to tjenester. - Nivå 3: Beskriver mer omfattende tverrfaglig
samarbeid mellom flere tjenester.
De ulike nivåene bindes sammen av den loddrette brikken som strekker seg mellom nivåene. Denne symboliserer stafettholder og stafettloggen som sikrer en helhetlig og samordnet innsats, uten brudd i oppfølgingen.
Kontakt og innspill
Ved spørsmål, ta kontakt med:
Om tegnede illustrasjoner, bruksrett og opphavsrett
Alle tegnede illustrasjoner på denne siden er utviklet ekslusivt for Vestre Toten kommune. Illustrasjoner kan ikke benyttes uten tillatelse.
- Bruksrett: Vestre Toten kommune
- Opphavsrett: Jørn Melnes, tegner og illustratør